Ga naar de inhoud

Geboortekaartjes etc.

Trouwkaarten, Familieberichten, Rouwbrieven en Bidprentjes

Geboortekaartjes worden sinds het eind van de veertiger jaren gebruikt om aan familie, vrienden en kennissen het heuglijke feit te vermelden. Omdat deze kaartjes echter nog geen 100 jaar oud zijn kunnen deze, vanwege privicyredenen, enkel en uitsluitend op de computers in de studiezaal worden ingezien. Er worden hierover géén inlichtingen verstrekt en ze worden niet digitaal verzonden.

Ondertrouwkaarten hebben we best wel veel in ons bezit, afhankelijk van het jaar van het huwelijk, deze moet minstens 75 jaar geleden zijn, zijn ze digitaal aan te leveren voor € 2,00 per stuk . Voor donateurs rekenen wij € 1,50 of 15 punten. Bestellen doet u via info@genealogischcentrum.nl

Familieberichten, en dan met name overlijdensadvertenties, worden al sinds het eind van de 18e eeuw geplaatst in de diverse dag- en weekbladen. Wij hebben een heel grote collectie waar wij uit kunnen putten en bieden deze aan voor € 2,00 per stuk. Voor donateurs van het Genealogisch Centrum Zeeland rekenen wij 15 punten of € 1,50. U kunt ze bestellen via ons mailadres info@genealogischcentrum.nl

Wij bezitten een collectie van ruim 50.000 bidprentjes, allemaal van personen die iets te maken hadden met Zeeland. Er geboren zijn, er gewoond hebben of er overleden zijn. Hiernaast ziet u een voorbeeld van zo’n prentje met daarop toch wel, zij het bescheiden, genealogi-sche informatie.
Wij blijven op zoek naar deze prentjes. Heeft u er nog in uw bezit, en wilt u niet dat deze door uw kinderen bij het oud papier worden gegooid, waarschuw ons dan via info@genealogischcentrum.nl dan maken wij met u een afspraak om deze bij u op te halen. (Zelf inleveren kan uiteraard ook).

Ook rouw- of doodsbrieven geven ons inzicht in hoe met het overlijden van een familielid aankondigde en mensen uitnodigde voor de begrafenis.